Hoe worden plastics gekleurd?

De meest gebruikelijke vorm van inkleuren die bij spuitgieten van kunststof wordt toegepast, is het inkleuren door middel van een masterbatch.  

 

Wat is een masterbatch?

Masterbatches bestaan uit geconcentreerde pigmenten die zijn gedispergeerd in een polymeerdrager. Een premix van kleurpigmenten en additieven wordt in een vooraf gedefinieerde verhouding vermengd door een extrusie-proces om zodoende de gewenste kleurmasterbatch in granulaatvorm te verkrijgen. Masterbatches zijn de meest economische methode om kunststoffen in te kleuren en kunnen in zowel kleine als grote volumes geleverd worden.

Heeft u een kleurstaal of een kleurreferentie? Kleurontwikkelingen en -nastellingen kunnen in slechts enkele dagen worden uitgevoerd en masterbatch-productieorders kunnen worden geleverd met korte doorlooptijden. Ons team van professionele coloristen staat ter uwer beschikking om de voor u perfecte kleurmatch te ontwikkelen.

Een informatieve video over deze topic kan je vinden op ons YouTube-kanaal! Klik op deze link.

 

Contacteer ons voor meer info over onze masterbatch service. Wij helpen u met plezier verder! 

Bent u reeds overtuigd? Klik dan op deze link om ons uw labo aanvraag te bezorgen. 

 

 

Italmaster Belgium NV is uw flexibele partner in de ontwikkeling, productie en verkoop van masterbatches, monopigmenten & additieven. Contacteer ons voor de ontwikkeling, productie en flexibele levering van uw masterbatch in België, Nederland, Frankrijk en andere landen van de Europese Unie. 

Gepubliceerd op: 14/02/2022