Mechanische en thermische eigenschappen voor masterbatch

De masterbatch kwaliteit kan een significant effect hebben op de kwaliteit van het kunststof eindproduct. Daarom biedt Italmaster de mogelijkheid om naast kleurpigmenten ook mechanische en thermische eigenschappen toe te voegen aan uw masterbatch.

 

Licht- en weersstabiliteit: is uw kunststof eindproduct onderhevig aan hoge UV-straling of uitgesproken weersomstandigheden? Bied dan zeker de nodige aandacht aan het bepalen van de waarden conform UNI EN ISO 105 B02/2001 - BLUE SCALE en UNI EN ISO 105 A02 - GREY SCALE bij de bestelling van uw masterbatch. Daarenboven kan de toevoeging van een UV stabilisator aan de masterbatch uw eindproduct een aanzienlijk langere levensduur opleveren.

 

Temperatuursbestendigheid: Bij bepaalde productieprocessen dient er rekening gehouden te worden met een hogere productietemperatuur. Hou bij de bestelling van uw masterbatch rekening met de maximale temperatuur waaraan de pigmenten moeten kunnen weerstaan tijdens het verwerkingsproces. Italmaster garandeert een masterbatch die voldoet aan de door u vereiste specificaties, met een een optimale kunststofkwaliteit als resultaat.

 

Vlamdovende eigenschappen: Een vlamvertragende of vlamdovende masterbatch wordt gebruikt om de verspreiding van vuur te vertragen of te stoppen. In het geval van brand is een effectieve vlamvertraging een noodzaak in veel toepassingen met films, platen of vormstukken. Vlamvertragende eigenschappen worden vaak toegekend aan industriële goederen of producten voor consumptie.

 

Antistatische eigenschappen: Statische elektriciteit kan plastic producten op verschillende manieren beschadigen: plastic oppervlakken kunnen aan elkaar plakken of de lading kan grote hoeveelheden droogte en stof aantrekken. In het ergste geval kan de statische elektriciteit zelfs zo krachtig zijn dat het een vonk kan genereren die een vlam kan doen ontbranden. De antistatische masterbatch kan hier een hulpmiddel tegen zijn.

 

Geleidende eigenschappen: De belangrijkste gebieden waar geleidende masterbatches kunnen worden gebruikt, zijn statische regelcomponenten die schade door vonken en spanningspieken met hoge spanning voorkomen. Italmaster zorgt bij de ontwikkeling van uw masterbatch voor een goede balans tussen geleidende en mechanische eigenschappen.

 

Wenst u meer technische ondersteuning of andere info? Aarzel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren via mail: info@italmaster.be of per telefoon: +32(0)9/3808754.

Wij ontwikkelen met plezier een masterbatch op maat van uw wensen en vereisten. 

 

 

Italmaster Belgium NV is uw flexibele partner in de ontwikkeling, productie en verkoop van masterbatches, monopigmenten & additieven. Contacteer ons voor de ontwikkeling, productie en flexibele levering van uw masterbatch in België, Nederland, Frankrijk en andere landen van de Europese Unie. 

Gepubliceerd op: 22/06/2022